Connect with us

International

Câte persoane din UE locuiesc la 15 minute distanță de un spital?

Published

on

Photo by Hush Naidoo Jade Photography on Unsplash

Oficiul European pentru Statistică estimează că, în 2020, populațina din 129 de regiuni din UE locuia la mai puțin de 15 minute de mers cu mașina de un spital, ceea ce reprezintă puțin peste 10% din total regiunilor. Cele mai multe dintre acestea erau capitale sau zone urbane cu o densitate relativ mare a populației.

Statisticile arată totodată că 89 de regiuni aveau mai puțin de jumătate din populație care locuia la mai puțin de 15 minute de mers cu mașina de un spital. Cele mai multe dintre acestea erau zone slab populate, situate de obicei în statele din sudul și estul UE.

În 11 regiuni din UE sub 10% din populație locuia la mai puțin de 15 minute de mers cu mașina de un spital. Cinci dintre acestea se aflau în Polonia (Częstochowski, Bytomski, Gliwicki, Rybnicki și Tyski), patru în România (Neamț, Covasna, Mehedinți și Tulcea), iar celelalte două în Suedia (Blekinge län și Jämtlands län).

În țara noastră, Neamț este județul cu cel mai mic procent al populației care se află la mai puțin de 15 minute de mers cu mașina de un spital (6,7%), în fruntea clasamentului aflându-se București, cu 99,9% și Constanța, cu 66,8%.

Sursă text: ec.europa.eu/eurostat