Connect with us

National

Câteva zeci de persoane au protestat, aseară, în faţa Tribunalului Bucureşti

Published

on


Câteva zeci de persoane au protestat, aseară, în faţa Tribunalului Bucureşti, ca urmare a deciziei definitive a acestei instanţe, de respingere a solicitării DIICOT privind redeschiderea anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei, în dosarul „10 august”.

Protestatarii au cerut ca cei vinovaţi pentru violenţele din Piaţa Victoriei din vara anului 2018 să fie traşi la răspundere.

În urma deciziei, şefii Jandarmeriei scapă definitiv de răspundere penală. Premierul Florin Cîţu s-a declarat dezamăgit de clasarea dosarului şi a spus că a avut discuţii cu ministrul Justiţiei, Stelian Ion, cu privire la posibile căi de atac.

Pe de altă parte, reprezentanţii Tribunalului Bucureşti le-au cerut politicienilor să respecte separarea puterilor în stat, iar Secţia pentru judecători a CSM a condamnat derapajele de limbaj din spaţiul public, apreciind că acestea reprezintă, cităm „un veritabil atac la adresa independenţei judecătorului”.

În afara premierului Florin Cîţu – mai mulţi oameni politici, printre care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi copreşedintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, au făcut declaraţii critice la adresa deciziei Tribunalului Bucureşti prin care a fost respinsă solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei în dosarul „10 august”.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: