Connect with us

National

Cati bani s-au strans pana acum prin subscriptia publica pentru „Cumintenia Pamantului”

Premierul Dacian Ciolos a facut publice datele despre suma stransa pana acum din subscriptia publica pentru „Cumintenia Pamantului” .

Published

on

Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că până în prezent s-au strâns 129.526 de euro prin subscripția publică pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși.

„Până în momentul de față s-au colectat 129.526 de euro, dintre care mai mult de 60% în ultimele zile de când am lansat aceste spoturi (tv — n.r.). Sigur, suma nu e mare, dar mă încurajează faptul că atunci când există o mobilizare și subiectul este prezent, există o mobilizare și din partea oamenilor. Vom menține acest subiect, această temă prezentă în zilele, săptămânile și lunile următoare atât în țară, cât și în diaspora”, a afirmat prim-ministrul la lansarea oficială a campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii ‘Cumințenia Pământului’.

Cioloș a făcut apel la „o clipă de onestitate”, amintind că demersurile pentru achiziționarea operei au fost începute de Guvernul anterior.