Connect with us

International

Căutările după cutremur sunt îngreunate de vremea geroasă. Noaptea a fost umplută de țipete și plânsete. „Suntem devastați!”

Published

on

Ţipetele oamenilor încă prinşi sub dărâmături au umplut noaptea de luni spre marți, iar rudele îşi plângeau apropiaţii, în timp ce bilanţul victimelor din Turcia şi din nord-vestul vecin al Siriei a crescut la peste 3.700 de morţi, transmite Reuters.

Temperaturile au scăzut aproape de îngheţ peste noapte, înrăutăţind condiţiile pentru persoanele prinse sub dărâmături sau rămase fără adăpost.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs luni dimineaţă în ambele ţări, dărâmând blocuri întregi de apartamente, distrugând spitale şi lăsând alte mii de persoane rănite sau fără adăpost.

Vremea geroasă de iarnă a îngreunat eforturile de căutare a supravieţuitorilor. Sub o grămadă de dărâmături din provincia sudică Hatay, se auzea vocea unei femei care cerea ajutor. În apropiere, corpul unui copil mic zăcea fără viaţă. Plângând în ploaie, un locuitor local care şi-a dat numele Deniz îşi răsucea mâinile în disperare.

„Se fac zgomote, dar nu vine nimeni”, a spus el. „Suntem devastaţi, suntem devastaţi. Doamne… Ei strigă. Spun: „Salvaţi-ne”, dar noi nu-i putem salva. Cum îi vom salva? Nu a mai fost nimeni de dimineaţă.”

Temperaturile au scăzut aproape de îngheţ peste noapte, înrăutăţind condiţiile pentru persoanele prinse sub dărâmături sau rămase fără adăpost.

În Kahramanmaras, la nord de Hatay, familii întregi s-au adunat în jurul focurilor şi s-au înfăşurat în pături pentru a se încălzi. „Abia am reuşit să ieşim din casă”, a declarat Neset Guler, înghesuit în jurul focului cu cei patru copii ai săi.

„Situaţia noastră este un dezastru. Ne este foame, ne este sete. Este mizerabil”.

Cutremurul, care a fost urmat de o serie de replici, a fost cel mai mare înregistrat la nivel mondial de U.S. Geological Survey de la un cutremur produs în îndepărtatul Atlantic de Sud în august 2021.

sursa: stirileprotv.ro

%d blogeri au apreciat: