Connect with us

International

CE a aprobat comercializarea vaccinului Imvanex, împotriva variolei maimuței

Published

on

Comisia Europeană a aprobat, astăzi, comercializarea vaccinului Imvanex, produs de grupul farmaceutic Bavarian Nordic, pentru a preveni creşterea accelerată a cazurilor de variola maimuţei.

Vaccinul bavarez, singurul câștigător în Statele Unite și Canada, a fost, până acum, aprobat în UE, doar pentru tratarea variolei. Compania a furnizat, însă, vaccinul mai multor țări din UE, în timpul actualului focar de variolă a maimuței. Aprobarea este valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia, a transmis Bavarian Nordic, într-un comunicat.

Peste 16.000 de cazuri au fost raportate, în 75 de țări, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Până în prezent, au fost înregistrate cinci decese, ca urmare a epidemiei. În România, au fost diagnosticați cu variola maimuței 20 de pacienți, toți bărbați.

Depistată, pentru prima dată, la om, în 1970, variola maimuţei este mai puţin periculoasă şi contagioasă decât variola umană, eradicată în 1980. Variola maimuţei debutează cu febră puternică şi se manifestă prin erupţii cutanate, urmate de formarea unor cruste. De cele mai multe ori, este benignă şi se vindecă, spontan, după două sau trei săptămâni.