Connect with us

National

Cei 23 de polițiștii de frontieră de la Calafat au fost eliberați din arestul preventiv

Published

on

Cei 23 de polițiștii de frontieră de la Calafat, acuzați de corupție,  au fost eliberați din arestul preventiv.

Curtea de Apel Craiova a admis recursul  împotriva deciziei Tribunalului Dolj prin care aceştia au fost arestaţi preventiv în urmă cu circa două săptămâni pentru presupuse fapte de luare şi dare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, care este definitivă, poliţiştii au fost  puşi sub control judiciar pentru 60 de zile. Inculpaţii nu au voie să comunice între ei, iar instanţa le atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Reamintim, poliţiştii de frontieră au fost reţinuţi pe 21 noiembrie, în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti DGA. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 – 2023, mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat ar fi solicitat, în mod repetat, mici sume de bani, dar şi produse de la şoferii care tranzitau punctul şi care transportau mărfuri, sume din care ulterior ar fi dat şi superiorilor. 

A consemnat Silviu Marancea

sursă foto: curteadeapel.eu