Connect with us

International

Cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră continuă

Published

on

Cele 20 de nave militare din România şi alte cinci ţări care participă la manevre au ieşit astăzi pe mare şi urmează să exerseze proceduri de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, de suprafaţă şi aeriene.

Scenariul care stă la baza exerciţiului „Sea Shield 2019” este unul fictiv şi sub nicio formă provocator – a precizat anterior viceamiralul Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale Române, structura care coordonează întregul exerciţiu.

NATO şi-a mărit prezenţa în Marea Neagră, de la 80 la 120 de zile pe an, iar participarea Grupării permanente de luptă împotriva minelor, ce are în componenţă nave din Olanda, Canada, Turcia, Bulgaria şi România, arată angajamentul Alianţei de a proteja flancul estic, de a preveni conflictele şi de a menţine pacea în regiune.

Ca reacţie la exerciţiul NATO în Marea Neagră, Rusia a mobilizat nave de recunoaştere şi atac şi sisteme de rachetă de coastă în stare de alertă. Anunţul a fost făcut, astăzi, de Centrul naţional de control în domeniul apărării din cadrul Ministerului rus al Apărării, transmite agenţia Tass. Centrul a indicat că, pentru o reacţie rapidă la situaţii de urgenţă, Flota rusă a Mării Negre a pus în aplicare un pachet de măsuri pentru monitorizarea navelor NATO.

%d blogeri au apreciat: