Connect with us

International

Celebra Royal Albert Hall din Londra împlinește 150 de ani de existență

Published

on

Celebra clădire Royal Albert Hall, situată în centrul Londrei, va împlini, pe 29 martie, 150 de ani de la înființare, prilej cu care angajaţii instituției au compilat un film, cu durata de 90 de secunde, care conţine materiale de arhivă ale unor evenimente remarcabile găzduite de clădirea londoneză, inclusiv înregistrări inedite cu Jimi Hendrix, un material restaurat al unui concert Led Zeppelin, din 1970, şi discursul lui Albert Einstein împotriva naziştilor, din 1933.
Videoclipul este acompaniat sonor de vocea lui Mick Jagger, care citeşte poemul ”For Friends Only”, de W.H. Auden. Materialul a fost realizat de Tom Harper, regizorul filmului de aventură ”The Aeronauts” (2019), iar muzica originală este semnată de compozitorul Steven Price, creatorul coloanei sonore a thrillerului  ”Gravity” (2013).

Royal Albert Hall a fost inaugurată de regina Victoria, în 1871, şi a găzduit concerte, spectacole, ceremonii de decernare a premiilor şi evenimente şcolare. Clădirea şi-a închis porțile, pentru prima dată, după Blitz (campanie germană de bombardamente a oraşelor britanice,în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial), iar asociaţia care administrează sala a înregistrat pierderi de 34 de milioane de lire sterline (47 de milioane de dolari), fiind nevoită să anuleze peste 330 de spectacole.

Sala va rămâne închisă, şi în ziua aniversară, pe 29 martie, iar celebrările vor fi prelungite până în 2022, scrie Agerpres.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: