Connect with us

National

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualități, în HALL OF FAME

Comentatorul Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de  World Record Academy.

Published

on

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualități, a fost inclus de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cea mai mare și mai prestigioasă organizație din lume care certifică recordurile mondiale, cu sediul la Miami (SUA), în Hall of Fame (Galeria Gloriilor). World Record Academy a omologat, numai în ultimii 10 ani, 4500 de noi recorduri mondiale (100 recorduri de excelență). 

Comentatorul Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de  World Record Academy, care i-a acordat si premiul “Omul Anului in Media” (2014)”, pentru promovarea, în media, a sportului, a valorilor morale, a fair play-ului și a valorilor sociale în sport.
Printre recordurile mondiale se numără cele de 35 secunde si 6 zecimi, in transmisiunea unui gol în direct, fără respiratie; 52 de secunde si 3 zecimi in transmisiunea unui gol în direct, fără respirație , în studio; 1 minut si 8 secunde, cu o singură respirație; “Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume”; Comentatorul sportiv de radio cu cele mai multe cărți publicate (45).
O performanță unică în istoria presei mondiale.
World Record Academy relevă, de asemenea, că Ilie Dobre a fost premiat, în anul 2008, de Președinția României, cu “Ordinul Național pentru Merit“, în grad de Cavaler.