Connect with us

International

Celine Dion își anulează toate concertele din Europa, până în 2024

Published

on

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a anulat, din motive de sănătate, peste 40 de concerte, pe care le avea programate, în Europa, până în aprilie 2024, au anunţat, astăzi, organizatorii turneului, informează AFP, preluat de Agerpres.
Diagnosticată cu o patologie neurologică rară, pentru care artista „îşi continuă tratamentul”, se arată în comunicat, vedeta canadiană anunţase, deja, în decembrie 2022, că a decis să anuleze sau să amâne concertele programate în Europa, în perioada februarie-iulie 2023: „Încerc foarte mult să-mi recuperez puterile, dar turneele pot fi foarte dificile (…) E mai bine să anulez totul acum, până când voi fi cu adevărat pregătită să urc din nou pe scenă”, a declarat Celine Dion. Cel mai recent concert al său a avut loc în oraşul american Newark , în martie 2020. După 50 de concerte în America de Nord, turneul mondial „Courage World Tour” a fost întrerupt de pandemia de COVID-19. Nu a mai putut fi reluat de atunci, artista canadiană făcând anunțul că suferă din cauza unor spasme musculare.
Următorul concert Celine Dion ar fi trebuit să aibă loc la Paris, pe La Defence Arena, în data de 1 septembrie.


Celine Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide (SPR), o afecţiune a cărei cauză exactă este necunoscută, dar care pare a fi de origine autoimună. Aceasta afectează o persoană dintr-un milion, iar sindromul declanşează dureri acute şi dificultăţi de mişcare, împiedicând activităţile fizice obositoare. „Echipa medicală, care o îngrijeşte pe Celine, urmăreşte evoluţia bolii şi tratamentul ei”, au declarat surse din anturajul vedetei canadiene.
Biletele cumpărate pentru cele 42 de concerte anulate vor fi rambursate, au anunțat organizatorii turneului, iar cântăreața a spus că „nu ar fi corectă o amânare a spectacolelor”, în condiţiile în care nu ştie când va fi în măsură să revină pe scenă.
Celine Dion este una dintre cele mai populare artiste din lume, fiind celebră, între altele, pentru cântecul „My Heart Will Go On”, lansat în 1997, şi inclus pe coloana sonoră a filmului „Titanic”.