️️ 🍂️️ 💝 ️️ 🌟
Connect with us

International

Centralele nucleare ucrainene au fost reconectate la rețeaua electrică

Published

on

Cele trei centrale nucleare ucrainene, aflate sub controlul Kievului, au putut fi reconectate la reţeaua electrică, după ce au fost decuplate, cu o zi înainte, ca urmare a loviturilor masive ruse, a anunţat, astăzi, Ministerul Energeticii din Ucraina, informează AFP.

„După bombardamentele masive de ieri (miercuri), lucrătorii din sectorul energetic au putut (…) reconecta, dimineaţa, trei centrale nucleare la reţeaua electrică”, a anunţat ministerul, pe Telegram, precizând că aceste instalaţii ar urma să înceapă să livreze electricitate cel târziu „în seara aceasta”.

Operatorul reţelei de distribuţie a energiei electrice din Ucraina, Ukrenergo, a anunţat, miercuri, întreruperi ale furnizării energiei electrice, în toată ţara, pentru a evita accidentele majore în reţea, în urma noului atac rusesc cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene, care a impus şi deconectarea a trei centrale nucleare, cele de la Pivdenukrainsk, Hmelniţki şi Rivne, ca măsură de precauţie, anunță Agerpres.

Continue Reading

International

Grevă în transportul feroviar din Austria, 5.000 de trenuri nu vor circula

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Published

on

a train station platform

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Austria, unde angajaţii din domeniul transportului feroviar au anunţat o grevă.

Lucrătorii din sectorul feroviar din Austria se află în grevă până mâine la ora 24, iar circa 5000 de trenuri de pe teritoriul ţării îşi vor înceta circulaţia, ceea ce va afecta şi traficul internaţional.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 00:00 va avea loc o grevă în sectorul transportului feroviar, care se va încheia la 28 noiembrie 2022, orele 24:00. Aproximativ 5.000 de trenuri îşi vor înceta circulaţia pe tot teritoriul R. Austria, urmând a fi perturbată şi circulaţia feroviară transfrontalieră, precum şi cea de noapte. Sunt posibile anulări de curse feroviare şi în data de 29 noiembrie 2022”, a transmis MAE.

În acest context, se anticipează perturbări serioase ale circulaţiei în transportul public. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte orarul feroviar din R. Austria, accesând:  https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikankuendigung 

şi  https://fahrplan.oebb.at/webapp/#!P|TP!histId|0!histKey|H785

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Austria: 0043 1 5032465, 0043 1 5052381, 0043 1 2309510 şi 0043 1 5051627 (tarif local Austria), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de permanenţă al Secţiei Consulare a Ambasadei României în Republica Austria: + 0043 69911726027.

Continue Reading

International

Poliţia ucraineană cercetează dispariţia a peste 6000 de copii

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Guvernul britanic ia în calcul să interzică studenţilor străini să urmeze cursuri universitare în Regatul Unit

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Şase milioane de ucraineni sunt în continuare fără curent electric din cauza bombardamentelor Rusiei

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte cu mame ale soldaţilor trimişi la luptă în Ucraina

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Parlamentul European a declarat Rusia drept stat care sponsorizează terorismul

Published

on

(mai mult…)

Continue Reading

International

Bucureștiul va găzdui reuniunea miniștrilor de externe din țările membre NATO săptămâna viitoare

Capitala României va găzdui, săptămâna viitoare, reuniunea miniştrilor de externe din ţările membre NATO.

Published

on

Capitala României va găzdui, săptămâna viitoare, reuniunea miniştrilor de externe din ţările membre NATO. Va lua parte, pentru prima dată, şi şeful diplomaţiei de la Chişinău, alături de miniştrii de externe din Georgia, Bosnia-Herţegovina şi Ucraina. Invadarea ţării vecine de către Rusia va fi una din temele reuniunii NATO de la Bucureşti.

Relatează, de la sediul din Bruxelles al Alianţei, Alina Stănuţă: „Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de săptămâna viitoare de la București este o punte între summit-ul din vară de la Madrid și următorul de la Vilnius și menționează că reuniunea este o contribuție a României la gândirea strategică a Alianței și la răspunsul NATO la situația foarte complexă care există acum pe continent. Situația din Ucraina rămâne subiectul principal pe agenda NATO, apreciază Mircea Geoană.

Mircea Geoană: „Sunt aproape 50 de națiuni care contribuie nu direct la NATO, dar într-un proces condus de Statele Unite, în grupul de contact pentru Ucraina. Vedem în continuare dorința activă a aliaților și partenerilor să continuăm să ajutăm Ucraina din punct de vedere militar. În același timp, trebuie să spunem că din punct de vedere politic, de această dată, nu vedem condiții pentru o negociere între cele două părți în viitorul apropiat, dintr-un motiv care este evident și pozițiile sunt atât de diferite și atât de masiv îndepărtate una de alta, încât astăzi nu vedem condiții pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la un început de negociere.”

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană, mai subliniază că nimeni din cadrul Alianței nu negociază ceva în numele Ucrainei, iar la nivelul Alianței, politic, nu există contacte cu Rusia.”

Continue Reading

International

Are loc prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Regatului Spaniei

Astăzi, miercuri 23 noiembrie 2022, are loc prima Ședință comunã a Guvernelor României și Regatului Spaniei.

Published

on

two women talking in the office

Astăzi, miercuri 23 noiembrie 2022, are loc prima Ședință comunã a Guvernelor României și Regatului Spaniei.

În orașul Castellon, cu o comunitate românească importantă, se va desfășura întălnirea istorică, prima din cei 141 de ani de relații diplomatice.

Toate discuțiile vor avea în centrul atenției comunitatea românească din Spania, așa cum a confirmat și ambasadorul României la Madrid, George Bologan:

Agenda de discuții prevede o atenție prioritară comunității românești din Spania pentru că aceasta reprezintă fără îndoială sufletul relației bilaterale”.

Din partea României vor participa pe lângă prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ministrii de externe, al sănătății, al muncii, al agriculturii, al dezvoltării, cel de interne, pe cealaltă parte vor fi prezenți omologii spanioli conduși de premierul Pedro Sánchez.

Reuniunea interguvernamentalã de azi va prefigura și marcarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol.

Continue Reading

%d blogeri au apreciat: