Connect with us

Evenimente

Centura Craiova Sud a fost inaugurată!

Craiova Sud face legătura între DN6 Bucureşti-Alexandria- Caracal-Craiova-Timişoara şi DN65 Craiova-Slatina-Piteşti.

Published

on

Centura ocolitoare Craiova Sud, care face legătura între DN6 Bucureşti-Alexandria- Caracal-Craiova-Timişoara şi DN65 Craiova-Slatina-Piteşti, a fost inaugurată, ieri, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, şi a directorul general al CNAIR, Cătălin Homor. Însă, deocamdată nu va fi deschisă circulaţiei, pentru că recepţia lucrărilor nu a fost încă finalizată.

Varianta de ocolire Craiova Sud are o lungime de 6,291 km, este prevăzută cu un pasaj cu o deschidere totală de 227 m, 11 podeţe transversale şi opt pentru drumurile agricole, 9 staţii de preepurare şi bazine de retenţie, platforme de siguranţă şi prin folosirea acesteia se reduce timpul de parcurs de la 35 – 40 minute prin oraş la 6-7 minute între cele două drumuri naţionale.

Supranumită şi centura Ford, Centura de Sud a Craiovei a fost inaugurată ieri după ce termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat, de trei ori. Construcţia sa a fost cerută de producătorul de autovehicule care astfel ar putea ocoli oraşul, când livrează maşinile.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: