Connect with us

Evenimente

Cerbul de Aur se întoarce

Festivalul a debutat acum jumătate de secol

Published

on

Celebrul festival internațional care a umplut, ani la rând, până la refuz Piaţa Sfatului din Brașov se organizează din nou, după 9 ani de absență. În finală, artiștii se vor lupta pentru marele Trofeu în valoare de 25 000 de euro. Cerbul de Aur, sinonim cu Televiziunea Română, s-a născut în 1968, pe vremea când TVR emitea în alb și negru.

Acum o jumătate de secol intra în casele telespectatorilor români Cerbul de Aur. Artiști cunoscuți au urcat pe scenă încă de la prima ediție: Constantin Drăghici, Margareta Pâslaru, Mihaela Mihai.

Întrerupt și reluat de mai multe ori de-a lungul anilor, concursul a avut 17 ediții care au încântat publicul din România.

Pe scena Cerbului de Aur au urcat, de-a lungul timpului, vedete care s-au bucurat de succes atât în România cât și în străinătate: Diana Ross, Julio Iglesias, Patricia Kass, Demis Roussos și mulți alții.

Pentru ediția din acest an sunt așteptați la preselecție artiști cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

Doar 15 dintre cei încriși vor avea ocazia să urce pe scenă și să convingă juriul că merită marele Trofeu.

Cerbul de Aur a fost o adevărată școală și o experiență extraordinară, mărturisesc artiștii români.

Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. În an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.   Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: