DE ACTUALITATE

Cercetările la casa lui Gheorghe Dincă s-au finalizat (audio)

DIICOT a anunţat că ieri au fost finalizate în cea mai mare parte cercetările criminalistice la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal. Aproximativ o lună de zile, anchetatorii au făcut căutari în casa dar şi în curtea principalului suspect în tragedia dispariţiei celor două adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Laura Stoican are detalii:

Între timp, la Bucureşti, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat, ieri la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Audierile s-au făcut în dosarul care ţine de modul în care procurorii şi poliţiştii au intervenit în cazul crimelor de la Caracal.

La ieşirea de la audieri, procurorul nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii, care l-au urmărit în fugă pe o distanţă de sute de metri.

Cătălin Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, alături de Cristian Popescu şi Lucian Gabriel Trifu, care au participat la operaţiunea de salvare a Alexandrei Măceşanu din noaptea 25 spre 26 iulie. Atunci s-a aşteptat ore bune în faţa casei lui Gheorghe Dincă fără a se interveni.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar în rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul în care oamenii legii au instrumentat dosarul.

%d blogeri au apreciat: