Connect with us

National

Cererea de urmărire penală pentru Gabriel Oprea (audio)

Comisia juridică a Senatului se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru de externe, Gabriel Oprea

Published

on

Comisia juridică a Senatului se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru de externe, Gabriel Oprea, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la încheierea şedinţei Biroului Permanent.

Gabriel Oprea este acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu pentru că ar fi folosit ilegal coloanele oficiale asigurate de poliţia rutieră. Procurorii spun că de acest serviciu ar fi beneficial tot ilegal şi procurorul general al României Tiberiu Niţu, în baza unui protocol încheiat de fostul ministru de Interne cu Parchetul General.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea solicită colegilor să voteze pentru începerea urmăririi penale în cazul său. El precizează într-o scrisoare deschisă că nu doreşte să beneficieze de imunitatea parlamentară şi se arată convins de nevinovăţia sa. DNA a cerut sesizarea Senatului pentru a accepta urmărirea penală în cazul senatorului UNPR. Acesta este acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu, pentru că ar fi folosit ilegal coloanele oficiale asigurate de poliţia rutieră. Biroul Permanent al Senatului luat notă astăzi de solicitarea DNA şi a trimis-o mai departe la Comisia Juridică.