Connect with us

Sport

CFR Cluj, doar egal cu ŢSKA Sofia, însă păstrează șanse de calificare

Published

on

CFR Cluj şi ŢSKA Sofia au terminat la egalitate, 0-0, aseară, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Grupa A a Europa League.

Criza cu care se confruntă CFR continuă, acesta fiind al patrulea meci consecutiv în toate competiţiile fără victorie şi fără gol marcat.

Campioana României a făcut totuşi un joc bun, condusă de pe banca de Valeriu Bordeianu, secundul lui Dan Petrescu, deşi Marius Bilaşco a fost trecut pe foaia oficială ca antrenor.

Clujenii au avut prima ocazie a meciului în chiar minutul 2, când Pereira a reluat cu capul, dar mingea s-a dus în plasa laterală.

ŢSKA a dat replica imediat şi a avut o mare şansă de a deschide scorul, însă mingea trimisă acrobatic de Antov cu călcâiul în urma unui corner a fost respinsă de Camora de pe linia porţii (5).

Echipa din Gruia a mai avut o mare oportunitate de a înscrie, în min. 12, când Debeljuh a scăpat pe contraatac, dar Busatto a respins şutul croatului. Ultima ocazie a primei reprize a fost semnată de Păun (17), al cărui şut de la 22 de metri s-a dus alături de poartă. Vicecampioana Bulgariei a avut o posesie mai bună în continuare, dar niciuna dintre echipe nu a mai reuşit să îşi creeze ocazii până la pauză.

În partea secundă, ŢSKA a fost echipa mai activă, a presat mai mult şi a avut şi câteva ocazii bune de gol.

Youga (49) a şutat de la distanţă, dar Bălgrădean a respins. Burcă l-a blocat în ultimul moment pe Sowe (69), în poziţie de finalizare. Acelaşi Sowe (77) a reluat pe lângă poartă cu capul mingea centrată de Vion.

Un moment controversat s-a petrecut în min. 85, când Chipciu a fost ţinut evident în careu, dar arbitrul i-a acordat al doilea cartonaş galben pentru simulare.

Tiago Rodrigues a avut ultima ocazie a partidei (90+2), cu un şut de la 25 metri, respins cu emoţii de Bălgrădean.

ŢSKA era eliminată deja, dar CFR se poate califica în şaisprezecimi dacă va obţine victoria în meciul de la Berna, cu Young Boys, pe 10 decembrie. În celălalt meci jucat aseară, AS Roma a trecut cu 3-1 de campioana Elveţiei.

FC CFR 1907 Cluj – ŢSKA Sofia 0-0
Cluj-Napoca, Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu”
Europa League – Grupa A

Au evoluat echipele:
CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean – 16. Mateo Susic, 4. Cristian Manea, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) – 27. Alexandru Chipciu, 8. Damjan Djokovic – 99. Mario Rondon, 7. Adrian Păun (98. Nicolae Carnat, 75), 11. Michael Pereira (10. Ciprian Deac, 61) – 22. Gabriel Debeljuh (77. Jakub Vojtus, 86). Antrenor: Marius Bilaşco.
Rezerve neutilizate: 12. Grzegorz Sandomierski, 93. Bogdan Checicheş – 13. Denis Ciobotariu, 14. Iasmin Latovlevici, 23. Raul Bogdan Haiduc, 94. Cătălin Itu, 96. Dodi Joca.
ŢSKA Sofia: 1. Gustavo Busatto – 26. Valentin Antov, 2. Jurgen Mattheij, 11. Petăr Zanev (căpitan) – 15. Thibaut Vion, 21. Amos Youga, 3. Geferson, 8. Graham Carey – 13. Younousse Sankhare (20. Tiago Rodrigues, 78) – 22. Ali Sowe, 30. Gheorghi Iomov (7. Henrique, 77). Antrenor: Bruno Akrapovic.
Rezerve neutilizate: 12. Ivailo Iliev, 25. Dimităr Evtimov – 10. Stefano Beltrame, 14. Jules Keita, 17. Adalberto Penaranda, 18. Bradley Mazikou, 19. Ivan Turiţov, 23. Ahmed Ahmedov, 28. Plamen Galabov.

Arbitru: Amaury Delerue; arbitri asistenţi: Benjamin Pages, Aurelien Drouet; al patrulea oficial: Mikael Lesage (toţi din Franţa)
Delegat UEFA: Balazs Makray (Ungaria), observator UEFA pentru arbitri: Stefan Messner (Austria)
Cartonaşe galbene: Vion (1), Susic (33), Chipciu (54, 85), Geferson (54).
Cartonaş roşu: Chipciu (85).

AGERPRES