Connect with us

CULTURAL

Chipuri celebre reinterpretate, prin sculptura 3D

Published

on

Artistul vizual iranian, Hadi Karimi, a realizat o serie de sculpturi 3D, cu câteva vedete de la Hollywood si alte figuri celebre. Printre acestea, marele compozitor și pianist din secolul al XIX-lea, Frédéric Chopin, al cărui chip a renăscut, într-o nouă interpretare.

Pentru creațiile sale digitale, Karimi se bazează, de regulă, pe fotografiile și videoclipurile existente, însă,  pentru conturarea chipului faimosului compozitor polonez, a fost ceva mai complicat. Există doar două fotografii oficiale cu Frédéric Chopin: un daghereotip, realizat de Louis-Auguste Bisson, în studioul său din Paris, în 1847, și o reproducere, după o fotografie deteriorată a lui Chopin, descoperită în 1936, realizată, cel mai probabil, în 1845. Originalul s-a pierdut, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, împreună cu numele fotografului.

Fără fotografii originale, Karimi a utilizat „masca morții” compozitorului polonez, o curiozitate istorică, de acum 170 de ani, sculptată de artistul Jean-Baptiste Clésinger, la câteva ore după moartea lui Chopin, pe 17 octombrie 1849. Totodată, artistul a folosit o șuviță din părul compozitorului, păstrată, la Varșovia, în muzeul care poartă numele marelui compozitor.

Hadi Karimi a realizat, până acum, și portretele unor artiști contemporani, precum David Bowie, Kurt Cobain, Michael Jackson, Eminem si Amy Winehouse.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: