Connect with us

International

Cinci morţi în furtuna care a afectat nord-estul Statelor Unite

Sute de zboruri şi trenuri au fost anulate

Published

on

Cel puţin cinci oameni au murit în furtuna care afecta încă vineri seara nord-estul Statelor Unite, provocând importante căderi de zăpadă, ploi abundente şi rafale violente de vânt şi determinând anularea a sute de zboruri şi trenuri, transmite AFP.

Un băieţel de şase ani a decedat când un arbore s-a prăbuşit asupra casei sale în timp ce dormea, au indicat autorităţile comitatului Chesterfield din Virginia. În acelaşi stat, un bărbat de 44 de ani a murit după ce un copac a căzut peste camionul său, potrivit poliţiei din comitatul James City. Aproape de Baltimore, la Kingsville, pe coasta de est, o femeie în vârstă de 77 de ani şi-a pierdut de asemenea viaţa după ce a fost lovită de ramură groasă de copac.

Căderile de arbori au provocat şi moartea unui alt copil, de 11 ani, la Putnam Valley, în statul New York, precum şi a unui septuagenar, la Rhode Island.

În zona Washingtonului, furtuna – însoţită de puternice rafale de vânt, care pot atinge, potrivit prognozelor, 120 de kilometri pe oră – a determinat guvernul să închidă toate serviciile administrative federale. De asemenea, şcolile din capitala federală au rămas închise vineri, la fel ca şi cele din comitatele învecinate din Maryland şi Virginia.

De asemenea, ploile abundente înregistrate de la sfârşitul nopţii de joi spre vineri, precum şi puternicele rafale de vânt, au dus la anularea a peste o mie de zboruri pe aeroporturile din zonă.

Aeroportul LaGuardia din New York a fost cel mai afectat, cu peste 600 de zboruri anulate, potrivit site-ului Flightaware.

Conform aceleiaşi surse, peste o treime din zboruri au fost anulate vineri pe un alt aeroport din New York, Newark Liberty, dar şi la Boston (Logan) şi la Washington (Reagan).

La JFK, al treilea aeroport din New York, au fost înregistrate rafale de vânt de peste 100 km/h, iar conducerea a anunţat, la începutul după-amiezii, că plecările vor fi „foarte limitate”.

Puţin după miezul zilei, operatorul feroviar naţional Amtrak a anunţat anularea tuturor trenurilor care operează în nord-est.

În anasamblul zonei lovite de Riley, peste 100.000 de locuinţe au rămas, la un moment dat sau altul, fără electricitate, potrivit diferitelor companii care deservesc regiunea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON