DE ACTUALITATE

Circulaţia virusului gripal este moderată (audio)

România nu se confruntă în acest moment cu o epidemie de gripă sezonieră, numărul cazurilor de infecţii respiratorii inclusiv gripă fiind mai mic decât anul trecut. Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a apreciat astăzi că circulaţia virusului gripal este moderată, dar nu a exclus ca în următoarele săptămâni numărul cazurilor de îmbolnăvire de gripă să crească.

La Bucureşti s-a discutat şi despre noul coronavirus apărut în China, care provoacă pneumonie şi infecţii respiratorii severe. Riscul de apariţie a acestui virus în România este redus, susţine doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Adriana Turea a urmărit declaraţiile făcute pe această temă:

Eventualele cazuri de infectare cu coronavirus vor fi preluate de spitalele de boli infecţioase din Iaşi, Timișoara, Constanţa, Cluj, iar în Bucureşti de Institutul „Matei Balş” şi spitalul „Victor Babeş”. La „Matei Balş” urmează să ajungă şi un pacient suspect de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un tânăr din Bacău, care studiază în China şi care s-a întors recent în ţară.

%d blogeri au apreciat: