Connect with us

Info Trafic

Circulație restricționată pe unele drumuri din țară

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, pe arterele rutiere principale din țară, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești și DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, se circulă pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare.

În județul Sibiu, pe DN7 Râmnicu Vâlcea –Sibiu, între localitățile Lăzăret și Boița, tronsonul kilometric km. 246+700 și 246+900, traficul rutier a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Circulația rutieră este dirijată cu semafor, iar lucrările de consolidare vor începe imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

În județul Caraș-Severin,  circulația rutieră este oprită pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 -Moldova Nouă.

Pentru reducerea riscului de acidente rutiere, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață, dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. De asemenea, pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.