Connect with us

International

Ciudățenii de Revelion

Ușa vecinului este atacată cu farfurii

Published

on

În Danemarca, Anul Nou este data în care ușa vecinului este atacată cu farfurii, pahare sau orice veselă bună de spart. Potrivi tradiției, cu cât mai multă veselă spartă găsesc oamenii la ușă, cu atât vor avea mai mulți prieteni loiali.

În noaptea de Revelion, spiritismul bate la ușa mexicanilor. Aceștia își rezervă o oră din seara de Anul Nou pentru a povesti cu rudele decedate. Discuția cu rudele trecute în neființă sunt considerate esențiale pentru a fi ghidați de acestea spre un an nou mai bun. Orice femeie din Filipine știe că noaptea de Revelion este una cu totul specială, iar spune ca toate rochiile doamenelor trebuie să fie doar cu buline.

De altfel, chiar și masa de revelion cuprinde doar mâncare în formă rotundă. Această tradiție spune că petele rotunde se aseamănă monedelor și le vor aduce filipinezilor un an nou plin de bogății.

În Ecuador, locuitorii construiesc în seara de Revelion sperietori de ciori pe care le îmbracă în ziare și bucăți de lemn. În apropierea orei 12, toată familia se adună în fața casei și dă foc sperietoarei. Astfel se arde tot răul ce s-a petrecut în cele 12 luni ale anului și se alungă ghinionul.

În unele orașe din Chile, la ora 23.00, se deschid porțile cimitirelor ornate luminițe pentru ca localnicii să petreacă noul an alături de persoanele dragi, care din păcate nu mai sunt lângă ei.

În ceea ce-i privește pe cei din Marea Britanie, este obligatoriu ca în momentul sosirii noului an să fie ținută în mână o monedă, o bucățică de cărbune și una de sare, simboluri de bogăție, căldură și alimente.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: