Connect with us

Evenimente

CJRAE Dolj, de 10 ani in sprijinul elevilor

10 ani în care mii de elevi de toate vârstele s-au jucat, au învațat și s-au dezvoltat într-un mediu dedicat educației, socializării.

Published

on

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj te cucerește încă de când îi calci pragul. Un centru modern, vesel, luminos, a cărui misiune o reprezintă promovarea educației și a proiectelor și programelor de dezvoltare personală, desfășurate de CJRAE pe tot parcursul anului, chiar și în vacanța de vară.

IMG_6488

“Nimic nu este așa de inegal, ca tratamentul egal al oamenilor inegali”, este motto-ul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj. Un motto care îi face dreptate pe deplin activității desfășurate.

Diversele proiecte îmbină resurse inventive care îi ajută pe elevi să se cunoască pe sine, să depășească anumite bariere psihologice, asigură terapie logopedică, oferă cursuri de consiliere pentru viitoarea carieră, le dezvoltă apetitul pentru lectură și le stimulează imaginația prin intermediul programelor educaționale și ale concursurilor.

Doamna Marinela Dumitrescu, directorul CJRAE Dolj, povestește cu pasiune despre proiectele pe care le dezvoltă, caută mereu să inoveze programele centrului și să aducă modele educaționale de peste ocean, în plan oltenesc. Așa se face că, la CJRAE Dolj, nu numai copiii și adolescenții pot participa la numeroase programe educaționale, ci și părinții. Pentru că educarea parentală este, așa cum mărturisește și doamna Marinela Dumitrescu, esențială, CJRAE Dolj a inițiat programul „Școala părinților”, din 2011. Pentru că o educație de calitate se face mai ales de acasă.

La 1 februarie, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj a împlinit 10 ani de activitate. 10 ani în care sute, mii de elevi de toate vârstele s-au jucat, au învațat și s-au dezvoltat într-un mediu dedicat educației, socializării și încurajării liberei exprimări. Aniversarea de 10 ani a CJRAE Dolj este precedată de Zilele Porților Deschise. Astăzi au debutat primele evenimente, iar miercuri, 3 februarie, elevii alături de profesori sau părinți, sunt invitați la Centru pentru a face cunoștință cu oportunitățile oferite.

Am mers astăzi la sediul CJRAE Dolj, unde grupele de elevi de gimnaziu dar și de liceu erau deja implicate în diferite activități educaționale, și am stat de vorbă cu doamna Marinela Dumitrescu despre programe, calendarul Zilelor Porților Deschise, dar și despre cel mai nou proiect – „Clubul ES”:

 

Iată cum arată o zi obișnuita pentru elevii care vin la CJRAE Dolj:

 

%d