DE ACTUALITATE

Claudia Tapardel: Vointa politica a PSD a facut ca votul prin corespondenta sa existe

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel salută adoptarea în Camera Deputaţilor a votului prin corespondență, care va facilita procesul de votare pentru milioanele de români din afara granițelor.

„Voinţa politică a PSD a făcut posibilă adoptarea de azi a votului prin corespondență. Milioanele de cetăţeni români care trăiesc în afara granițelor îşi vor putea exprima opțiunile de vot, mai uşor şi mai confortabil”, crede Claudia Ţapardel.

„Absența unui sistem normal de vot, prin corespondență, pentru cetățenii din Diaspora a reprezentat, până azi, dovadă că politica din România nu a ţinut pasul cu realitatea. Trebuie să punem stop criticilor nefondate ale Opoziţiei. PNL şi PDL uită că atâta timp cât au avut o majoritate parlamentară, din 2004 şi până în 2012, nu au făcut nimic pentru a rezolva această problemă”, a specificat eurodeputata PSD.

„Trebuie să facem un apel la corectitudine în întreaga clasă politică din România. Lupta pe voturile românilor din Diaspora se face în campanie, nu prin lege. Ceea ce trebuie să înţeleagă, inclusiv Opoziţia, este că odată cu implementarea acestui sistem nou de vot, la fiecare scrutin electoral, toţi cetăţenii români din afara graniţelor vor putea să voteze mai uşor. Orice opinie contrară acestui principiu este doar manipulare”, a explicat purtătoarea de cuvânt a TSD.  

„Să nu uităm că Alegerile Generale din 2016 vor reprezenta testul suprem pentru sistemul votat astăzi. Implementarea acestuia şi pentru prezidenţialele din 2019 nu este o opţiune, este o obligaţie pentru întreaga clasă politică.
Sunt sigură că PSD îşi va menţine acest angajament luat în faţa românilor de pretutindeni”, a punctat Claudia Ţapardel. 

%d blogeri au apreciat: