Connect with us

Regional

Clinica de Cardiologie din Craiova se deschide în două săptămâni

Vor fi tratate cazurile grave de infarct miocardic

Published

on

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, construită în curtea Spitalului Județean de Urgență  Craiova, urmează să își deschidă porțile pentru pacienți în aproximativ două săptămâni. Aici o să fie tratate cazurile grave de infarct miocardic. Acum pacienții sunt trimiși la spitalele din București sau Timișoara.

Investiția este de 13 milioane de lei și a fost demarată de Consiliul Județean  Dolj în august 2014. Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. Toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, obiectiv finanțat exclusiv din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj, dispune de două săli de operații, saloane pentru pacienți, cabinete medicale, zonă de terapie intensivă şi are asigurată conexiunea cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și Unitatea de Primiri Urgențe printr-o pasarelă cu lungimea de peste 70 de metri.