Connect with us

International

Clubul FC Barcelona este anchetat pentru presupusă ”dare de mită activă”

Published

on

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona este anchetat pentru presupusă ”dare de mită activă”. Gruparea catalană este acuzată că ar fi plătit milioane de euro pentru arbitraje favorabile, transmit agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres.
Astăzi, sediul Comisiei de arbitri din Spania a fost percheziţionat: ”Tribunalul de instrucţie numărul 1 din Barcelona a ordonat, azi, o percheziţie, la sediul Comisiei tehnice de arbitri” (CTA), în cadrul anchetei plăţilor suspecte făcute de clubul catalan lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost responsabil al arbitrajului spaniel”, a precizat Tribunalul Superior de Justiţie din Catalonia, într-un comunicat.
Garda civilă, însărcinată cu percheziţia la sediul federaţiei spaniole (RFEF) de la Las Rozas, în apropiere de Madrid, a confirmat, pentru AFP, că acţiunea sa este în curs, dar nu sunt prevăzute reţineri.
Clubul FC Barcelona, foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, precum şi Negreira şi fiul său, au statut de inculpaţi, în acest caz.
Procurorii spanioli au depus o plângere, în luna martie a acestui an, pentru presupusele plăţi efectuate de FC Barcelona, în perioada 2001-2018, în valoare totală de 7,3 milioane de euro, către firme deţinute de fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania (1993-2018), Jose Maria Enriquez Negreira.
FC Barcelona a negat orice fapte ilegale, precizând că banii au fost plătiţi pentru un consultant extern, care a furnizat ”rapoarte tehnice legate de arbitraje”, o practică destul de comună printre cluburile profesioniste.
Sursa: AGERPRES

%d blogeri au apreciat: