Connect with us

International

Cod roşu de căldură în mai multe țări europene

Sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade

Published

on

Autorităţile din mai multe state europene au emis avertismente de caniculă pentru prima decadă a lunii august, când sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade. Ungaria, Serbia, Croaţia, Italia şi Franţa au instituit cod roşu de căldură, în multe regiuni. Şi Românii care vor să plece în vacanţă în Muntenegru, Croaţia sau Bosnia şi Herţegovina trebuie să ştie că temperaturile vor sări de 40 de grade. Ministerul român de Externe a emis mai multe avertizări de călătorie în acest sens.

În Ungaria este cod roşu de caniculă, în două judeţe chiar de la graniţa cu România. La Budapesta, mercurul a trecut cu mult peste 30 de grade.

Este cod roşu de caniculă şi în Italia, temperaturile vor depăşi 40 de grade în mai multe oraşe, oraşele mari vor fi cele mai afectate, spun meteorologii, de altfel Ministerul Sănătăţii din Italia a avertizat populaţia şi sfătuieşte pe toată lumea să evite activităţile din cursul zilei.

Nu mai puţin de 17 mari oraşe italiene sunt sub cod roşu de căldură iar situaţia s-ar putea prelungi până săptămâna viitoare.

Şi sudul Franţei este afectat de un val de căldură venit din deşertul Sahara. Ziua sunt peste 40 de grade la umbră, iar noaptea temperatura nu scade sub 30 de grade.

Arşiţa a pus stăpânire pe toată Europa Centrală, de la Marea Baltică la Marea Adriatică. Şi Polonia, Cehia, Austria, dar şi statele din Balcanii de Vest sunt sub cod portocoliu de căldură, cu temperaturi care vor ajunge la 38 de grade Celsius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: digi24.ro