Connect with us

National

Cod rosu de inundatii

Published

on

Cod roşu de inundaţii pe râul Teleorman în zona localităţii Tătărăştii de Jos. 36 de persoane au fost deja evacuate preventiv. Ele sunt cazate la şcoala şi grădiniţa din localitate. Și pe râul Jiu este cod roșu, până la ora 14.00, pe sectorul din aval de confluenţa cu râul Motru, în zona localității Podari, din judeţul Dolj, unde se pot produce inundaţii locale. Potrivit avertizării emise de Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi a propagării se pot produce creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Pericol în această zonă. De asemenea este cod portocaliu pentru râuri din 10 judeţe aflate în sudul ţării şi cod galben pentru alte cursuri de apă din Gorj, Mehedinţi, Dolj, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.

Și în Mehedinți precipitațiile au creat probleme. Pompierii au fost chemaţi să intervină cu motopompe pentru evacuarea apei din curţile a zece gospodării aflate pe strada Decebal din Strehaia. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi, Ramona Nistor, în urma precipitaţiilor abundente şi din cauza şanţurilor săpate pentru lucrările de canalizare în oraş, apa nu s-a mai putut scurge şi s-a acumulat în curţi. Alte gospodării au fost inundate aseară în localităţile Crivina şi Negoieşti.
Azi noapte râul Huşniţa a depăşit cota de atenţie la Strehaia, iar râul Motru a depăşit aceeaşi cotă în dreptul localităţii mehedinţene Broşteni.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: