Connect with us

CULTURAL

„Colectiv” și „Acasă”, în selecția celor mai bune filme ale anului, la IDA Documentary Awards

Published

on

Asociația Internațională a Documentarului a anunțat nominalizările pentru a 36-a ediție a galei anuale IDA Documentary Awards. Printre acestea, se numără și două producții românești.

„Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este nominalizat pentru „Cel mai bun documentar al anului”, iar „Acasă” a primit o nominalizare pentru „Cea mai buna imagine”, fiind menționați directorii de imagine Radu Ciorniciuc și Mircea Topoleanu.

Pentru „Colectiv’, trofeul IDA ar putea însemna un avânt în cursa pentru Premiile Oscar. În ultimele luni, filmul a primit recenzii pozitive din partea celor mai mari publicații din lume. Filmul-documentar, care spune povestea modului în care societatea românească a reacționat la tragedia de la Colectiv, este propunerea României pentru Oscar 2021, pentru “Cel mai bun film străin”.

„Acasă”, în regia lui Radu Ciorniciuc, a fost primul documentar românesc, care a avut premiera la Sundance Film Festival, unde a primit și Premiul Special al Juriului pentru Imagine. „Acasă” spune povestea unei familii, care a trăit, timp de douăzeci de ani, în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată, primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură, prin care a trecut familia Enache, de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări, din marea junglă urbană a capitalei.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: