Connect with us

Regional

Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ Craiova schimbă regulile pentru admitere

Elevii care sunt în clasa a VIII-a și vor să ..

Published

on

Elevii care sunt în clasa a VIII-a și vor să opteze pentru Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova trebuie să știe că din acest an se schimbă condițiile de admitere. Se va pune accent pe testul specific de verificare a cunoștințelor generale care se susține în cadrul liceului și care din acest an va avea o pondere de 70%, în loc de 50%. Regula este valabilă și pentru celelalte licee cu profil militar din țară.

Procesul de admitere la licee militare începe în fiecare an mult mai devreme decât la celelalte unități de învățământ și asta pentru că selecția implică mai multe probe. „Lunile ianuarie şi februarie sunt lunile de vârf pentru înscrieri la colegiile militare, pentru că după această perioadă de recrutare urmează perioada de selecţie, care cuprinde vizita medicală ce se face conform programării făcute de cei de la birourile de informare-recrutare la spitalele militare.

 

Apoi sunt testele psihologice şi probele de educaţie fizică cu traseul aplicativ, care se susţin la centrele zonale de selecţie şi orientare. Judeţul Dolj este repartizat la Spitalul Militar Craiova în ceea ce priveşte vizita medicală și de Centrul Zonal de Orientare și Selecție Alba Iulia“, a precizat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt al Colegiului Militar din Craiova. Conform metodologiei, testarea aprtitudinlor fizice constă într-o probă de rezistenţă, alergare pe 1.000 de metri şi pentru băieţi timpul este de 4 minute şi 15 secunde, iar pentru fete de 4 minute şi 25 de secunde şi există un traseu militar aplicativ pe care candidatul trebuie să îl parcurgă într-un minut şi 40 de secunde.

În ce constă testul

Elevii care trec de probele eliminatorii trebuie ca anul acesta să fie mai bine pregătiți pentru testul de verificare a cunoștințelor generale, care se susține în luna mai în cadrul liceului, pentru că din acest an la Colegiul Militar Craiova, notele din gimnaziu și media de la evaluarea națională vor avea o pondere de 30% din media finală de admitere.

„În luna mai se susțin testele de verificare a cunoştinţelor care conțin 30 de itemi, 20 pentru matematică (dintre care 10 din algebră, 10 din geometrie) şi 10 itemi la limba şi literatura română. Durata testării este de trei ore, iar punctajele se spun pe loc. Din acest an crește ponderea acestor teste în calculul mediei finale de admitere.

Până acum, media finală de admitere era formată din 50% nota la testul susţinut la colegiul militar şi 50% media de admitere formată din 20% mediile V-VIII şi 80% media la evaluarea naţională. Anul acesta s-a schimbat metodologia de admitere în liceele militare, iar media finală este formată din 70% testul susţinut la colegiul naţional militar şi 30% media de admitere. Testele sunt conform programei de studiu şi pe pagina de facebook a Colegiului Naţional Militar Craiova puteți găsi modele de test“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Ierarhizarea candidaților se va face în luna iulie. La admitere pot candida doar elevii care sunt în clasa a VIII-a.

 

sursa:gds.ro