Connect with us

National

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” – în top 3 naţional

15 elevi au avut media 10 la admitere

Published

on

Absolvenții de gimnaziu au aflat ieri la ce liceu au fost admiși în urma repartizării computerizate. În urma acestei distribuiri, Colegiul Național „Frații Buzești” s-a clasat pe locul al treilea la nivel național cu specializarea Științele Naturii, la care ultima medie de admitere a fost 9,85. De altfel, 15 elevi au avut media 10 la admitere.

Doljul este pe locul al treilea la nivel național, Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova fiind și de această dată printre unitățile de învățământ cu cele mai mari medii de admitere. La acest colegiu, la specializarea Științele Naturii, cea mai mică medie de admitere a fost 9,85.

Pe locul al doilea la nivel național se află Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, tot cu 9,85 ultima medie de admitere, la specializarea matematică-informatică biligv engleză.

Pe primul loc se află Colegiul „Sfântul Sava” din București. De altfel, și specializările matematică-informatică bilingv engleză, matematică-informatică, matematică-informatică biligv franceză și matematică -informatică bilingv germană de la Colegiul Național „Frații Buzești” se află în top 50 la nivel național, cea mai mică medie de admitere la ultimele două specializări fiind 9,55. 13 din cele 15 eleve cu media de admitere 10 au optat pentru una din aceste specializări.

Clasamentul la nivel județean arată că după Colegiul „Frații Buzești”, pe locul al doilea se clasează Colegiul Național „Carol I” Craiova, unde cea mai mică medie de admitere la Științele Naturii a fost 9,12, urmat de Colegiul Național „Elena Cuza”, cu specializarea filologie biligv-engleză, cu ultima medie de admitere 9,12.

La polul opus, cu cea mai mică medie de admitere în județul Dolj se află Liceul Amărăștii de Jos. Ultimul candidat admis la specializarea agricultură are media 2,02.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: gds.ro