Connect with us

Evenimente

ColinDAR cu Paula Seling, la Craiova

Bucuria colindelor devine și bucuria faptelor bune

Published

on

Îndrăgita cântăreață Paula Seling, susține de 13 ani, în scop caritabil, unul dintre cele mai remarcabile concerte de colinde din Craiova.

Artista va reveni anul acesta în Cetatea Băniei pe 5 decembrie, pentru a sprijini programele sociale ale Asociației Vasiliada, prin susținerea tradiționalului concert de colinde „ColinDAR”.  Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, concertul caritabil de colinde „ColinDar cu Paula Seling” va avea loc, începând cu ora 20.00, la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova.

Anul acesta, concertul va fi deschis cu o suită de colinde bizantine și corale interpretate de Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, alături de Corul de copii „Glasuri Cristaline”și va continua cu un moment plin de emoție susținut de tânăra Alina Marina Gorun, care va interpreta la nai colinde tradiționale românești.

Paula Seling va urca pe scena Teatrului Național alături de Corul mimico-gestual „Anghelos” format din copii cu deficienţe de auz de la Școala Specială „Sfântul Vasile”, care vor transpune în limbaj mimico-gestual o parte din colindele interpretate de îndrăgita artistă. În acest an, Paula Seling a pregatit craiovenilor un recital de excepție din acre nu vor lipsi cele mai recente colinde și cântece  pentru Crăciun, pe care le-a înregistrat pe albunul „Steaua răsare”.

Ceva mă cheamă de fie care dată la Craiova. Este bucuria de a fi împreună cu copiii din corul ”Anghelos”, dar și cu toți cei care vin la concert și fac din seara ColinDar-ului, o seară magică! spune Paula Seling.

Gazda evenimentului din acest an va fi actrița Teatrului Național din Craiova, Anca Dinu. Fondurile obținute în urma acestui eveniment vor fi folosite de Asociața Vasiliada pentru sustinerea numeroaselor proiecte sociale. Anual, peste 3000 de persoane vulnerabile: bătrâni, copii aflați în situații de risc, persoane cu dizabilități, familii aflate în dificultate și persoane fără adăpost primesc sprijin direct prin intermediul centrelor și proiectelor sociale derulate de Vasiliada în Craiova, Lipovu, Filiași, Târgu-Jiu și alte 15 comunități rurale din județele Dolj ți Gorj.

„De 13 ani, bucuria colindelor devine și bucuria faptelor bune, datorită doamnei Paula Seling și tuturor celor care susțin acest eveniment. La Vasiliada, credem foarte mult în ideea că ceea ce ne poate ține cu adevărat uniti sunt dragostea și responsabilitatea pentru semeni, iar sentimentul acesta, de a fi pentru celălalt, îl simțim din plin in fiecare an, la ColinDar.” a spus preotul Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada.

Craiovenii care doresc să participle la acest eveniment pot procura invitații caritabile de la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu” sau de la bisericile: Catedrala Sf. Dumitru, Madona Dudu, Sf. Ilie sau Sf. Treime.

Colaborarea Asociației Vasiliada cu Paula Seling a început încă din anul 2005 și continuă în fiecare an prin implicarea artistei în numeroase acțiuni filantropice, printre care menționăm deja tradiționalul concert caritabil „ColinDAR cu Paula Seling”. Începând cu anul 2008, Paula Seling a devenit membru de Onoare al Asociației Vasiliada, iar în decembrie 2010 a primit din partea IPS Dr. Irineu Mitropolitul Olteniei și Arhiepiscop al Craiovei, Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Olteniei unui laic.

Asociația Vasiliada este o organizație cu caracter creștin și social aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei și oferă de 18 ani servicii sociale mai multor categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, șomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

La începutul anului 2016, Asociaţia Vasiliada a primit premiul pentru Instituţia Anului in domeniul Asistenţei Sociale, oferit în cadrul Galei Naţionale de Excelenţă în Asistenţă Socială, organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

%d blogeri au apreciat: