Connect with us

Evenimente

Comemorarea Holocaustului în Israel (audio)

În Israel au loc ceremoniile tradiţionale în memoria celor 6 milioane de evrei ucişi în timpul Holocaustului

Published

on

În Israel au loc ceremoniile tradiţionale în memoria celor 6 milioane de evrei ucişi în timpul Holocaustului. În acest an au fost organizate, aproape fără restricţii, spre deosebire de anul trecut, când au fost limitate din cauza focarului de coronavirus. Corespondentul nostru la Ierusalim, Dragoş Ciocîrlan relatează:

Ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid, a participat la un eveniment de comemorare, unde a vorbit despre responsabilitatea combaterii discursurilor de ură. El a menţionat complicitatea României la Holocaust şi refuzul de a se împăca cu istoria întunecată, până după căderea comunismului.
Cu ocazia zilei Memoriale a Holocaustului tineri ambasadori din cadrul proiectului de înfrăţire dintre Şimleu Silvaniei din România şi Petach Tikva din Israel marchează acest moment prin denumirea unei regiuni centrale a localităţii israeliene cu numele de Regina Mamă Elena a României. Iar la Bucureşti, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România prin Centrul Comunitar Evreiesc din capitală va organiza, de la ora 19,00, o ceremonie online.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: