Connect with us

Evenimente

Comentatorul sportiv Ilie Dobre, inclus în Hall of Fame

Colegul nostru Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale

Published

on

Comentatorul sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualităţi, a fost inclus în Hall of Fame (Galeria Gloriilor) de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cea mai mare şi mai prestigioasă organizaţie din lume care certifică recordurile mondiale, cu sediul la Miami (SUA).

World Record Academy a omologat, numai în ultimii 10 ani, 4.500 de noi recorduri mondiale (100 recorduri de excelenţă).

Colegul nostru Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy, care i-a acordat şi premiul Omul Anului in Media (2014), pentru promovarea, în media, a sportului, a valorilor morale, a fair-play-ului şi a valorilor sociale în sport.

Printre recordurile mondiale se numără cele de 35 secunde şi 6 zecimi, în transmisiunea unui gol în direct fără respiraţie, 52 de secunde şi 3 zecimi în transmisiunea unui gol în direct fără respiraţie în studio, 1 minut şi 8 secunde cu o singură respiraţie, comentatorul sportiv de radio cu cele mai multe cărţi publicate (45) şi declararea sa drept Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume. O performanţă unică în istoria presei mondiale.

World Record Academy relevă, de asemenea, că Ilie Dobre a fost decorat, în 2008, de Preşedinţia României, cu Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Cavaler.

 

%d blogeri au apreciat: