Connect with us

International

Comisarul Corina Crețu participă la forumul Strategiei pentru regiunea alpină de la München

Comisarul european va participa la primul forum anual al Strategiei macro-regionale pentru regiunea alpină, alături de președintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz.

Published

on

În data de 23 noiembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se va afla la München, în Germania, pentru a participa la primul forum anual al Strategiei macro-regionale pentru regiunea alpină(link is external), alături de președintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz.

Acest prim forum ne dă ocazia de a face un prim bilanț și de a ne reînnoi angajamentul în favoarea acestei Strategii, pentru a conclucra cât mai strâns, dincolo de frontiere, în această mare și frumoasă regiune„, a declarat comisarul Crețu, adăugând că „vom avea, de asemenea, ocazia de a reflecta asupra viitorului acestor strategii macro-regionale, pentru perioada de după anul 2020„.

Strategia pentru regiunea alpină regrupează 7 țări (Austria, Elveția, Franța, Germania, Italia, Liechtenstein și Slovenia) și 70 de milioane de locuitori. Ea vizează mai buna utilizare în comun a resurselor din această regiune pentru a face față provocărilor comune, cum ar fi poluarea atmosferică sau congestionarea traficului rutier, precum și mărirea volumului de schimburi. Resursele menționate includ 80 de programe diferite, finanțate prin intermediul fondurilor structurale și de investiții europene, Strategia având ca obiectiv mai buna lor utilizare în comun.

 

 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d