Connect with us

International

Comisia Europeană a început evaluarea planurilor de redresare primite din partea statelor

Published

on

Comisia Europeană a început evaluarea planurilor de redresare primite din partea statelor, care doresc să acceseze fonduri din planul european de relansare.

Comisia a transmis la Bucureşti din nou observaţii şi a solicitat informaţii suplimentare în legătură cu discrepanţele apărute între sumele transmise de Guvern în diverse formate pentru aceleaşi proiecte. Liderul PSD, Marcel Ciolacu i-a solicitat demisia Ministrului proiectelor europene, Cristian Ghinea, considerat vinovat pentru aceste greşeli, care ar putea duce la imposibilitatea accesării fondurilor.

În replică, Cristian Ghinea consideră că PSD lansează ştiri false pentru că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este încă în negociere şi nu se pune problema respingerii lui.

Aflat în vizită la Zalău, premierul Florin Cîţu a apreciat că documentul nu a fost respins de Comisia Europeană, dar a lansat un avertisment la adresa celor care se ocupă de acest proiect:

Comisia Europeană are două luni pentru a aviza planurile naţionale, una dintre condiţiile esenţiale pentru aprobarea lor fiind ca din sumele prevăzute statele membre să aloce cel puţin 37% tranziţiei ecologice şi 20% sectorului digital.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: