Connect with us

International

Comisia Europeană a propus un nou set de sancţiuni la adresa Rusiei

Published

onComisia Europeană a propus un nou set de sancţiuni la adresa Rusiei, ca răspuns la organizarea aşa-ziselor referendumuri din Ucraina. Noul pachet vizează, printre altele, industria siderurgică a Rusiei şi include şi noi interdicţii de export a tehnologiilor de vârf care pot fi utilizate şi de armata rusă.

De asemenea, se are în vedere şi plafonarea preţului la petrolul rusesc, o decizie care ar alinia Uniunea Europeană la ţările din grupul G7, care au anunţat deja o astfel de măsură. Ursula von der Leyen:


Dacă este aprobat de cele 27 de state membre, acesta ar fi cel de-al optulea pachet de sancţiuni adoptat de Bruxelles de când Rusia a invadat Ucraina.

Şi Statele Unite au anunţat, prin Departamentul de Stat, că pregătesc un răspuns economic sever la referendumurile din regiunile ocupate ale Ucrainei.

Între timp, în teren au continuat luptele în toate regiunile unde au fost organizate aşa-zisele referendumuri, dar şi bombardamentele asupra mai multor localităţi ucrainene, după cum relatează trimisul RRA în regiunea Odessa, Alex Buzică: