Connect with us

National

Comisia Europeană cere ca România, Bulgaria şi Croaţia să facă parte din Spaţiul Schengen

Published

on

Comisia Europeană cere ca România, Bulgaria şi Croaţia să facă parte , fără amânare , din Spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Într-un document difuzat la finalul unei reuniuni desfăşurate ieri , executivul comunitar subliniază că ţara noastră are un management solid şi de înaltă calitate al graniţelor şi este implicată în cooperarea internaţională în materie de poliţie de frontieră .

În plus, partea română este foarte implicată în combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de fiinţe umane.  „Este momentul să spunem bun venit celor trei ţări. Aşteptarea a fost prea lungă”, a afirmat , ieri comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson :


De la Bucureşti , ministrul de interne Lucian Bode dă asigurări că ţara noastră rămâne ferm angajată în asigurarea securităţii interne a Uniunii Europene :


O decizie privind aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen ar urma să fie luată pe 8 decembrie, când va fi nevoie de un vot unanim al miniştrilor europeni de interne şi ai justiţiei. Olanda a ridicat unele obiecţii în privinţa primirii României.

Ca urmare însă a deschiderii manifestate de autorităţile de la Bucureşti pentru clarificarea oricăror aspecte suplimentare legate de aplicarea acquis-ului Schengen ,o echipă mixtă de experţi ai Comisiei şi ai unor state membre (printre care şi Olanda) se vor afla , săptămâna aceasta , în ţara noastră pentru a evalua stadiul pregătirii pentru integrare. Potrivit executivului de la Bucureşti , vizita are un caracter voluntar, similar alteia care a avut loc în perioada 9-11 octombrie .

%d blogeri au apreciat: