Connect with us

International

Comisia Europeană propune un plan în cinci măsuri pentru a depăși criza energetică

Published

on

Comisia Europeană a propus limitarea preţului plătit pentru gazele ruseşti, ca parte a unui plan de diminuare a costurilor la energie. Şefa Comisiei, Ursula von der Leyen a spus că trebuie limitate veniturile folosite de Putin pentru a-şi finanţa războiul din Ucraina. Comisia urmăreşte şi o reducere a cererii, prin economisirea consumului de electricitate la orele de vârf.

Ursula von der Leyen:

În replică, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că va opri complet livrările energetice, dacă Uniunea Europeană plafonează preţul exporturilor ruseşti. El i-a ameninţat pe europeni că vor îngheţa la iarnă.

Vladimir Putin:

Miniştrii europeni ai energiei vor discuta mâine propunerile Comisiei, dar, potrivit Reuters, planul a fost deja pus sub semnul întrebării de preşedinţia cehă a Uniunii. Ministrul Industriei, Jozef Sikela a declarat că plafonarea preţurilor la gazele importate din Rusia nu este o propunere constructivă, pentru că reprezintă mai mult o altă modalitate de a sancţiona Moscova, decât o soluţie reală la criza energetică din Europa.

%d blogeri au apreciat: