Connect with us

International

Comisia Europeana, „toleranta zero” in cazul Volkswagen

Comisia invită autorităţile naţionale să analizeze standardele de fabricaţie ale maşinilor produse de compania germană Volkswagen.

Published

on

Toleranţă zero privind frauda şi aplicarea normelor comunitare în materie de mediu, anunţă Comisia Europeană, într-o reacţie la dezvăluirile privind compania de autovehicule Volkswagen.

Comisia a cerut ieri investigaţii în toate statele comunitare pentru a afla cât de multe vehicule Volkswagen au fost echipate cu sisteme care încalcă reglementările Uniunii Europene.

Executivul comunitar a propus şi o nouă legislaţie care să întărească regimul de testare a vehiculelor, dar se va analiza şi dacă actualul sistem de testare ar trebui schimbat.

Compania auto germană este afectată de un scandal răsunător, după ce a recunoscut că a manipulat, prin dispozitive software, rezultatele testelor de mediu din Statele Unite.

Comisia invită autorităţile naţionale să analizeze standardele de fabricaţie ale maşinilor produse de compania germană pentru vehiculele vândute în Europa şi să se asigure că nivelurile de emisie de poluanţi atmosferici ale Uniunii Europene sunt scrupulos respectate.

Comisarul pentru piaţa internă spune că este nevoie de o imagine completă a câte vehicule certificate în Uniunea Europeană au fost dotate cu dispozitive falsificate şi că această problemă va fi discutată în detaliu cu autorităţile naţionale de omologare în zilele următoare.

Executivul cere statelor membre să vină cu informaţii privind măsurile luate, după ce s-au asigurat că măsurarea emisiilor de poluanţi din aer nu este afectată de dispozitive înşelătoare.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: