Connect with us

International

Comisia Europeană va propune o ţintă obligatorie pentru reducerea consumului de electricitate

Published

on

Photo by François Genon on Unsplash

Comisia Europeană va propune o ţintă obligatorie pentru reducerea consumului de electricitate şi o taxă pe profiturile companiilor energetice pentru susţinerea consumatorilor care nu îşi mai pot plăti facturile.

Potrivit unui document consultat de Bloomberg, Comisia va propune introducerea unei contribuţii excepţionale şi temporare pe baza profiturilor suplimentare din acest an. Bruxelles-ul urmăreşte şi plafonarea veniturilor excesive ale companiilor care produc electricitate prin plafonarea preţului electricităţii din surse regenerabile, nucleare sau cărbune.

Planul trebuie aprobat de comisarii europeni în cursul zilei de astăzi, înainte ca preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, să-l prezinte în discursul său anual privind ‘Starea Uniunii’, programat pentru MÂINE în şedinţa plenară a Parlamentului European la Strasbourg.

În interiorul blocului comunitar există divergenţe serioase în aceste chestiuni şi deocamdată nu este clar cât de mult din planul preşedintei Comisiei va supravieţui negocierilor.

%d blogeri au apreciat: