Connect with us

Regional

Compania de Apă Olt – împrumut de 14,5 milioane de euro

Published

on

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda suma de 14,5 milioane de euro către Compania de Apă Olt SA, împrumut acordat alături de co-investiţii din partea Uniunii Europene (UE) în cadrul Programului Operaţional UE pentru Infrastructură pentru România.
Până în prezent, BERD a finanţat 25 de operatori de apă în România, acordând împrumuturi de până la 450 milioane de euro şi mobilizând astfel investiţii de peste cinci miliarde de euro în infrastructura de apă şi canalizare din România.
Potrivit comunicatului instituției bancare, împrumutul „va permite Companiei de Apă Olt SA să-şi extindă acoperirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi colectare şi epurare a apelor uzate, în conformitate cu standardele UE, aducând serviciile necesare municipalităţilor şi localităţilor mai mici din judeţ. Ca urmare, aproximativ 395.000 de locuitori, inclusiv cei din zonele rurale, insuficient deservite, vor beneficia de un acces sporit la servicii de apă şi tratare a apelor uzate”.