Connect with us

International

Compania Pfizer studiază posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Published

on

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat că studiază posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19, persoanelor care au fost deja vaccinate cu ambele doze, pentru a încerca astfel să întărească protecţia organismului împotriva noilor variante mai agresive de coronavirus, relatează EFE. Directorul executiv al companiei, Albert Bourla, a declarat pentru postul NBC că, prin această a treia doză, răspunsul imun, generat de anticorpi, ar putea fi de 10-20 de ori mai puternic.
Acest nou studiu vizează două grupe de vârste, voluntari între 65 şi 85 de ani, şi o altă categorie de persoane, cu vârste între 18 şi 55 de ani, care vor fi alese din grupul care deja a participat la primele teste, desfăşurate de Pfizer, în cooperare cu BioNTech.
Testele companiei au început în mai 2020 şi au constat în injectarea a două doze de vaccin, la un interval de trei săptămâni. Cea de-a treia doză va fi injectată la un an, după administrarea primei doze, în luna mai din acest an.
Albert Bourla a declarat că, aşa cum se procedează în mod regulat în cazul vaccinului antigripal, oamenii trebuie să se vaccineze şi împotriva COVID-19. „În fiecare an, trebuie să ne aplicăm doza de vaccin, pentru a fi protejaţi împotriva COVID-19”, a reiterat el.
Potrivit unui studiu, publicat pe 18 februarie, de revista New England Journal of Medicine (NEJM), vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de compania Pfizer, are o reacţie diminuată împotriva variantei sud-africane de coronavirus, cunoscută sub numele de B.1.351, însă, chiar şi aşa, pare suficient de puternic pentru a neutraliza virusul. Totuşi, o echipă de cercetători de la Şcoala de medicină a Universităţii din Texas, Galveston, care a realizat studiul, a avertizat împotriva unor limitări precum „lipsa unei examinări sistematice a mutaţiilor individuale şi potenţialul acestor mutaţii de a altera efectul neutralizator”.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: