Connect with us

National

Complexul Energetic Oltenia și compania OMW organizează o primă licitație pentru noile investiții

Published

on

Complexul Energetic Oltenia (CEO) și compania OMW organizează o primă licitație pentru noile investiții. Sunt cele patru parcuri fotovoltaice pe care cele două companii și-au propus să le construiască.

Contractul pentru care este organizată o licitație pe 14 decembrie vizează proiectarea, achiziția, realizarea și punerea în funcțiune a patru mari parcuri fotovoltaice. De asemenea, firma care va construi parcurile se va ocupa de operarea și serviciile de mentenanță pentru o perioadă de trei ani de zile. Parcurile și centralele fotovoltaice vor fi realizate pe depozitele de zgură și cenușă aferente sucursalelor electrocentrale și pe haldele de steril din cadrul Sucursalei Miniere.

Reprezentanții companiei energetice au anunțat că la Sucursala Electrocentrale de la Turceni au fost cele mai multe plecări de personal prin pensionare în baza Legii 197 din 2021. Astfel, au fost sute de angajați care în ultimele luni au părăsit termocentrala din Turceni. Din acest motiv, s-a și apelat la câteva zeci de pensionari care să completeze câteva sectoare vitale pentru termocentrală.

La Complexul Energetic Oltenia mai lucrează în momentul de față puțin peste 9.500 de mineri și energeticieni. Reducerile de personal vor continua la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Până la finalul anului ar trebui să rămână 7.900 de salariați.

%d