Connect with us

National

Comunicat al MAE român, privind timpul mare de aşteptare la punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas

Published

on

Ministerul de Externe le reaminteşte românilor care merg în Grecia că şi anul acesta este obligatorie completarea formularul de identificare a pasagerului, cu cel puţin 24 de ore înainte de călătorie.

Formularul a fost introdus de autorităţile elene anul trecut şi se poate completa online pe site-ul travel.ro.gr. Călătorii trebuie să obţină apoi codul de confirmare a înregistrării care va trebui prezentat obligatoriu la frontieră.

Precizările Ministerului de Externe vin după ce în vama Kulata de la frontiera dintre Grecia şi Bulgaria cozile de maşini au ajuns la câţiva kilometri, iar mulţi români au scris că aşteapta câteva ore pentru a trece graniţa din cauza aglomeraţiei.

Ambasada României la Atena a solicitat identificarea în cel mai scurt timp a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului, inclusiv prin suplimentarea personalului şi a echipamentelor de testare.

De asemenea consulii României de la Sofia şi Salonic s-au deplasat la punctul de trecere a frontierei pentru a pentru a acorda asistenţă în funcţie de solicitări.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: