Connect with us

Regional

Concert extraordinar de Ziua Filarmonicii „Oltenia” Craiova: 77 de ani de la înființare prin decret regal

Published

on

Filarmonica „Oltenia” sărbătorește anul acesta 77 de ani de la înființarea sa, prin decret regal, o istorie bogată și o contribuție importantă în peisajul cultural al României. Cu acest prilej, iubitorii de muzică și cultură sunt invitați să ia parte la un concert special miercuri, 17 aprilie 2024, începând cu ora 19:00.

Dirijat de maestrul Constantin Grigore, concertul va prezenta un program divers, cu  lucrări celebre ale unor compozitori precum Camille Saint-Saëns, Alexander Borodin, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Haendel, Johannes Brahms și Edward Elgar.

Solistul Remus Azoiței, violonist remarcabil, va încânta publicul cu interpretarea sa captivantă în Havanaise pentru vioară și orchestră de Camille Saint-Saëns, creație de referință din repertoriul clasic.

Orchestra simfonică și Corala academică ale Filarmonicii „Oltenia” vor aduce în lumina reflectoarelor un eveniment de neuitat, marcând o zi de sărbătoare și recunoaștere a excelenței artistice.

Maestrul Constantin Grigore, alături de talentatul solist Remus Azoiței și artiștii Filarmonicii „Oltenia”, va oferi publicului o experiență muzicală de excepție, celebrând tradiția și viitorul Filarmonicii în inima Olteniei.

–––––-

În plus, față de concertul extraordinar, în foaier va fi o expoziție dedicată Zilei Filarmonicii la cei 77 de ani de la înființare. Realizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman Dolj, această expoziție va oferi publicului o incursiune fascinantă în istoria Filarmonicii „Oltenia”. Documente și fotografii relevante vor evidenția aportul semnificativ al instituției la dezvoltarea culturală a regiunii și va celebra moștenirea sa bogată în muzică și artă.

–––––-

Ziua Filarmonicii „Oltenia” este o ocazie de sărbătoare și recunoaștere a contribuției semnificative aduse de instituție la promovarea culturii și artei muzicale în comunitatea locală și națională. Este un moment de reflectare asupra istoriei și a valorilor care definesc Filarmonica „Oltenia” și de apreciere a muzicienilor care contribuie la bogăția și diversitatea repertoriului interpretat pe scena  instituției.

––––––

Biletele se achiziționează la agenția Filarmonicii „Oltenia” din Calea Unirii 16 sau online:

https://www.entertix.ro/evenimente/21919/concert-vocal-simfonic-17-aprilie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698

Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)