Connect with us

Evenimente

CONCURS: Radio Oltenia te trimite la teatru! Invitatii la premiera piesei „Daca am gandi cu voce tare”

Radio Oltenia te trimite la teatru! Punem la bătaie 9 invitații duble la avanpremiera și premiera piesei „Dacă am gândi cu voce tare”.

Published

on

Radio Oltenia te trimite la teatru! Punem la bătaie 9 invitații duble la avanpremiera și premiera piesei „Dacă am gândi cu voce tare”, pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova! 

Rămâi pe frecvențele Radio Oltenia în fiecare zi și poți fi câștigătorul unei invitații! Începem ziua bună cu o invitație și îți dăm Bună dimineața, Oltenia!, iei Pulsul Zilei și ai șansa de a lua și pulsul spectacolului, iar pe Sens Unic ai prioritate la teatru! Fii primul ascultător care sună la 0251 421 500 sau 0251 421 600 și vineri sau sâmbătă ai program de teatru la ceas de seara! 🙂

Vineri, 5 mai și sâmbătă, 6 mai, de la ora 19.00, sunteți invitați la cea mai nouă piesă a actorilor Naționalului craiovean, într-un spectacol în regia lui Radu Afrim, după o piesă de Adnan Lugonić.

Vânzătorul de la parterul unui imobil își zboarã creierii. Vecinii își focalizează atenția pe moartea lui și iși reamintesc fiecare cand a fost ultima datã când l-au văzut. Așa ajungem să îi cunoaștem pe acești oameni pentru care incidentul nu face altceva decat să devină un pretext de a gandi cu voce tare.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Cătălin Vieru (El), Iulia Colan (Ea), Constantin Cicort (Bătrânul), Tamara Popescu (Bătrâna), Marian Politic (Taximetristul), Romaniţa Ionescu (Prostituata), Eugen Titu (Învățătorul), Claudiu Mihail (Primul), Alex Calangiu (Al doilea), Raluca Păun (A treia), George Albert Costea (Gay), Dragoş Măceşanu (Patron), Costinela Ungureanu (Gravida), Lili Sîrbu (14. Lili Fucsia/Mama celei de-a treia), Cătălin Stratonie (Baiatul taximetristului).

Radu Afrim este unul dintre cei mai importanți regizori contemporani români. Recunoaşterea artei sale nu s-a oprit doar la granițele României, întinzându-se constant şi în spaţiul european.

Câștigător de două ori al premiului UNITER pentru regie, în 2008 i se decernează Premiul Coup de Coeur de la Prese la Festivalul de la Avignon (Off), pentru spectacolul Mansarde a Paris ou les detours Cioran montat la Luxemburg. Este un creator cu viziune distinctă, universul său scenic este întotdeauna recognoscibil. Marca Afrim este deja o realitate. Nu este numai regizorul preferat al publicului ci şi al criticii de specialitate. Textele montate de el aparțin dramaturgiei contemporane europene.

„Radu Afrim e ca un diamant teatral scânteind dinspre România înspre Europa. Nu este doar un artist român. E un fel de ambasador cultural pentru Europa. Teatrul său este unul al iubirii, intelectului și artei deopotrivă.”, Dieter Topp, președintele Fundației germane KULTURFORUM Europa.

 

%d blogeri au apreciat: