DE ACTUALITATE

Conferință internațională la Litere

Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova, în parteneriat cu Bifröst University din Islanda, organizează, în perioada 25-26 octombrie 2016, conferinţa internaţională Modern Perspectives on Education for Sustainable and Solidary Development. Deschiderea oficială a lucrărilor conferinţei va avea loc pe data de 25 octombrie, ora 09.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova.

Conferinţa se bucură de participarea a 66 de profesori şi cercetători din România, Islanda, Franţa, Italia, Republica Moldova, Macedonia și se desfășoară în cadrul proiectului de cooperare bilaterală Learning to Live Together: Modern Perspectives on Transversal Skills in Education for Sustainable and Solidary Development (ElitMod), finanţat prin mecanismul financiar SEE 2009-2014 și coordonat de către conf. univ. dr. Monica Tilea de la Facultatea de Litere  din Craiova.

Lucrările conferinţei sunt structurate pe patru paneluri: Interdisciplinary approaches to education for sustainable development and solidarity (Amfiteatrul Drăgan), Economic perspectives on sustainable and solidary education (sala 454), Language teaching and intercultural communication (sala 454) și Young researchers’ panel (sala 454), iar în plen vor conferenţia Monica Tilea (Universitatea din Craiova),  Kári Joensen și Jón Freyr Jóhannsson (Bifröst University).

Problematica educaţiei pentru dezvoltare durabilă și solidaritate internaţională este de mare actualitate, cercetările concentrându-se asupra identificării celor mai bune metode de formare a tinerei generaţii de studenţi în spiritul acestor valori. În această direcţie se înscrie și conferinţa de faţă, care își propune să deschidă un dialog academic în legătură cu modul în care educaţia poate fi folosită pentru a-i ajuta pe studenţi să convieţuiască într-un mod eficient, sustenabil și solidar.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ucv.ro

%d blogeri au apreciat: