Connect with us

National

Consultări la Cotroceni (audio)

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat că intenţionează să desemneze un nou premier până marţi, cel târziu, după o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare. După primele discuţii de ieri, de la palatul Cotroceni, şeful statului a mai spus că deja se conturează varianta unui viitor guvern de tranziţie alcătuit de PNL sau constituit în jurul acestui partid:

Klaus Iohannis a mai declarat că sprijină varianta alegerilor anticipate. A explicat însă că acest lucru este greu de realizat întrucât Constituţia nu favorizează anticipatele fără o majoritate solidă în Parlament. Discuţiile pe această temă ar urma să fie reluate după scrutinul prezidenţial.

De altfel tema alegerilor parlamentare anticipate a fost pe agenda consultărilor de ieri de la Cotroceni. Iar opiniile exprimate de formaţiunile care au participat arată că opoziţia care a dus la demiterea Guvenului Dăncilă este fragmentată şi are viziuni destul de diferite. PSD a fost singurul partid care a refuzat să vină la Cotroceni. Oana Bâlă a urmărit declaraţiile făcute după consultări: