Connect with us

National

Negocieri pentru Guvernul Ciolacu. După consultări, partidele coaliției au ședințe de validare a noilor miniștri

Published

on

Sunt consultări, astăzi, la prânz, la Cotroceni, pentru desemnarea noului prim-ministru, după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, a demisionat, conform acordului politic cu PSD de rotaţie, planificată la conducerea Guvernului. În acelaşi timp, continuă negocierile pentru structura şi portofoliile din viitorul guvern şi, deocamdată, nu sunt informaţii oficiale despre cum va arăta viitorul cabinet. Sunt aşteptate detalii, după-amiază, când liberalii şi social-democraţii au şedinţe separate, la care ar urma să stabilescă cine va face parte din Executiv.

Nu este exclus ca UDMR să nu mai rămînă la guvernare, pentru că PNL şi PSD ar vrea să repartizeze altfel ministerele Dezvoltării şi Mediului, conduse, până acum, de maghiari. Este, însă, loc, în continuare, pentru negocieri, spune liderul social-democrat, Marcel Ciolacu:

UDMR consideră, însă, că nu ar exista motive pentru ca miniştrii Dezvoltării şi Mediului, Cseke Atilla şi Tánczos Barna, să fie înlocuiţi. Preşedintele Kelemen Hunor a declarat că, în zilele următoare, se va decide, clar, dacă formaţiunea sa va rămâne sau nu în Executiv: