Connect with us

Fapt divers

Consumul de morcov crud – top 5 beneficii neașteptate

Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătate.

Published

on

Morcovul este una dintre cele mai consumate și bine văzute legume. Evident, nu și fără motiv, căci înainte de a fi folosit în mâncăruri, morcovul era luat ca și tratament pentru diverse afecțiuni. Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului.

Iată 5 beneficii neașteptate ale consumului de morcovi:

Consumul de morcov crud este aliat excelent în curele de slăbire, datorită efectelor benefice ale sistemului digestivSe pare că organismul asimilează mai bine betacarotenul din morcov când este gătit. Mai mult, cel mai bine este ca morcovii să fie fierți întregi, abia apoi tăiați pentru a păstra toate vitaminele.

Consumul de morcov crud este un excelent revigorant pentru bărbați

Morcovul, în combinație cu țelina este una dintre cele mai eficiente rețete pentru apetitul și vigoarea bărbaților.

Consumul de morcov crud este foarte bun pentru întărirea gingiilor și o cavitate bucală curată. Mestecat bine, morcovul curăță și dezinfectează, reglează pH-ul din gură și ajută la întărirea gingiilor.

Consumul de morcov crud  face pielea să strălucească

Morcovii au fost folosiți dintotdeauna în combinații pentru creme de față și de mâini, folosite împotriva ridurilor, dar și pentru a reduce din vizibilitatea unor cicatrici în urma arsurilor sau eczemelor.

Consumul de morcov crud este un excelent în combaterea cancerului de plămâni și de colon

Morcovii au fost folosiți mereu pentru efectele terapeutice datorită sucului plin de substanțe energizante, suc extrem de benefic pentru copii, gravide și bătrâni. Pe lângă reglarea tranzitului intestinal, morcovii sunt excelenți și pentru eliminarea paraziților intestinali.

 

Sursa: click.ro